Vegaaniset mokkapalat

1 pellillinen

Pohja:
6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
1.5 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1.5 tl ruokasoodaa
0.5 tl vanilja(uute)jauhe
1 rkl (omenaviini)etikka
1.5 dl öljyä 
4.5 dl vettä

Kuorrutus:
100 g kookosöljyä tai margariinia  
2 rkl kuumaa vettä
2 tl pikakahvijauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
0.25 tl vanilja(uute)jauhe
n. 5 dl tomusokeria 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon etikka, öljy ja vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat keskenään. Levitä taikina leivinpaperoidulle, syvälle uunipellille. 

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pohja tuntuu sormin varovasti koitettuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun tartu raakaa taikinaa. Anna jäähtyä. Laita kookosöljy tai margariini lämpiämään vesihauteeseen. 

Sekoita 2rkl kuumaa vettä ja pikakahvijauhe yhteen. Lisää joukkoon juokseva rasva. Maun puolesta suosittelen laittamaan n. 30g taikarasvaa ja loput kookosöljyä tai margariinia! Lisää joukkoon kaakaojauhe ja vanilja. 

Ala siivilöidä sekoittaen tomusokeria mukaan. Maista lisättyäsi 1-2dl tomusokeria - jos vihreä maku puskee läpi, voit korvata osan tomusokerista kaakaojauheella, niin kuorrutteen maku siirtyy kohti tummaa suklaata. 

Lisää tomusokeria sen verran, että seos pysyy juoksevana. Tarvittaessa voit lämmittää seosta vesihauteessa levittämisen helpottamiseksi. 

Ekassa kuvassa mokkapala etualalla, taustalla pellillinen. Toisessa mokkapaloja pellillä. Kuorrutteessa kaakaojauhe, vanilja ja osa tomusokerista korvattu kaakaojuomajauheella kun tumma kaakao pääsi loppumaan. Eli kuvan yksilö ei liene täysin vegaani, koska vaniliini. Taikinassa käytin oliiviöljyä.

(Mukautettu Suklaapossun reseptistä, Kotiliesi.fi)






Comments

Popular posts from this blog

Vegaanisalmiakki

Ruohorasva