Vegaanisalmiakki

200g taloussokeri

200g vaalea siirappi

100g neitsytkookosöljy

140ml vesi

10pss vegegel (2,5pkt)

1tl lesitiini

3-4pss apteekin salmiakki


Jos käytät lesitiinirakeita, anna niiden liota vedessä vähintään tunti ennen kuin aloitat. Jos käytät lesitiinijauhetta, voit lisätä sen sokerin, salmiakin ja vegegelin joukkoon. 


Lisää kylmään vesihauteeseen tai non-stick kattilaan sokeri, vegegel ja salmiakki. Sekoita tasaiseksi. 


Kaada joukkoon vesi ja vaalea siirappi sekoittaen massaa, lisää joukkoon kookosöljy (saa olla kiinteänä). 


Kuumenna matalalla tai keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos kuplii kevyesti kauttaaltaan. 


Laita levy pois päältä ja sekoita, kunnes kupliminen lakkaa, ja seos tasaantuu hieman. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Jäähtyy huoneenlämmössä tai jääkaapissa. 


Kun massa on kauttaaltaan kiinteää, paloittele veitsellä tai pizzaleikkurilla kuutioiksi. Paloittelu sujuu helpommin, kun massa on jääkaappikylmää. Sokeroi halutessasi, pysyvät irtonaisena helpommin kuivuessaan. 


Anna kuivua peitettynä huoneenlämmössä muutama vuorokausi välillä karkkeja käännellen. Karkit saavat olla pinnasta hieman kuivia ennen purkitusta, kosteus tasaantuu säilöttäessä. 


Pistä purkki talteen, pitäisi säilyä huoneenlämmössä muutaman kuukauden. 


(Mä tein 3x version jossa oli 60g lakritsijauhetta, 40g apteekin salmiakkia, 32pss vegegeliä. En ole pienempää erää kokeillut.) 


Kuvassa tummanruskeita sokeroituja karkkeja lasipurkissa. 





Comments

Popular posts from this blog

Vegaaniset mokkapalat

Ruohorasva