Ruohorasva

Jääkö yrteistäsi paljon materiaalia, saatko kaverilta lahjoituksia, eikä kotikemistisetit tai kuplahasa kiinnosta? Tähän uppoaa lehdet ja pikkuoksatkin helposti. 

Laita kasvimateriaali leivinpaperilla vuoratulle pellille ja peitä foliolla. Pistä ensin uuniin n. 115 asteeseen, 30-40 minuuttia. Kääntele kerran välissä. 

Pistä sen jälkeen ainekset isoon uuninkestävään pataan. Lisää vettä ja neitsytkookosöljyä niin, että roskaruohosi peittyy mukavasti. Suhde: Öljyä kolmasosa-puolet, loput vettä. 

Peitä foliolla tai kannella, ja pistä uuniin 90 asteessa kolmeksi tunniksi. Sekoita materiaalia puolen tunnin-tunnin välein, niin et saa reunoilta paahtunutta kaalipataa. Pistä uuni pois päältä ja jätä jälkilämmölle muhimaan. 

Kun padan sisältö on jäähtynyt iholle sopivaksi, on aika suodattaa. Suodata kahdesti puhtaan puuvillakankaan tai ruskean kahvisuodattimen läpi. 

Ekan kerran suodata puristelemalla kaikki rasvavesiseos talteen puhtaaseen astiaan - jos saatavilla on metallinen tukeva välikkö, sitä kannattaa hyödyntää. Siivilä tai suppilo saattaa auttaa. 

Toisen kerran suodata painovoimaisesti puristelematta, niin kasviainesta ei pääse niin paljon läpi. 

Pistä suodatettu öljyvesiseos jääkaappiin. Voit nostaa rasvan könttinä pinnalta kun kookosöljy kovettuu. Jos roskia on päässyt läpi, ne löytyvät rasvan alapuolelta. 

Pehmeämmän seoksen saat korvaamalla kookosöljystä kolmanneksen tai jopa puolet haluamallasi juoksevalla öljyllä (auringonkukka, rypsi, oliivi). Kovettuu silti riittävästi eroteltavaksi. 

Miksi näin? Vesi vie mukanaan paljon kitkerää makua. Juo, jos uskallat 😬 Ja öljystä tulee sopivan vahvaa roskamateriaalia käyttämällä ja seosta kääntelemällä, joskin maku on ruohoinen. 

Tämä on mun keittiöni kookosöljy. 

Kuvassa öljyä suodattumassa paperin läpi valkoisessa siivilässä. Taustalla kasaan rutisteltua ruohoa.




Comments

Popular posts from this blog

Vegaaniset mokkapalat

Vegaanisalmiakki